2013. április 19., péntek

Egy kicsit másképp 2. rész :)

Sziasztok azaz jó reggelt!
Nem is tudom miért ma valahogy nagyon jó kedvűen ébredtem,pedig ma vasárnapos péntek van,mivel holnap suliba kell menni :( azért is van ez a rettenetes helyzet mert kaptunk májusból két szabad napot,úgyhogy így jártunk,de nem gond úgyse lesz olyan rendes tanítás hisz a tanárok sem szívese mennek be csak hát muszáj.
Na de attól függetlenül biztosan van olyan akinek holnap nem kell menni (te mázlista!)Úgyhogy hagyjuk is ezt,mivel ígértem" egy kicsit másképp" bejegyzést amire van végre időm.
Szülő-gyerek kapcsolatok 1.rész
Na most lehet sokan nagyon csufúl néznek,hogy egy pont ilyen témát feszegetek de egyszer ezt is kell.
Szóval,sokan vagytok ,nagyon sokan biztosan,hogy rengeteget veszekedtek a szüleitekkel,meg mindig úgy gondoljátok,hogy nincs igazuk,nos ebben valóban van valami,mert tényleg ő a szülő de sokszor túlzásba viszik az óvást de ez nem az ő hibájuk,bizonyára még mindig látják benned azt a kis tipegő töpörtyűt aki néhány évvel ezelőtt voltál.Na de vannak azok a helyzetek amikor sajnos be kell látnunk,hogy igazuk van,persze ezt ritkán mondjuk ki hangosan de magunkba már rég le van játszva a "meccs" aminek az eredményét,hogy sajnos nehezen fogadjuk el.
Na de miért is veszünk össze legtöbbször..nos...elengedés ide mint pl. bulik,rendezvények
Hát kell tudni,hogy a szülőkben megvan az a szenzor,hogy amikor érzékelik,hogy egy bizonyos dolog veszélyt is nyújthat,akkor beindul a vészharang ami nem bimm-bammól hanem nem-nemmel.
Ilyenkor jön az a bizonyos "de miért?" kérdés amitől falra másznak és egy még falra másztatóbb választ adnak," mert én úgy akarom" ilyenkor persze gondolkodunk,hogyez mégis mit jelent..de nagyon sokat,higgyétek el!
Na de hát akkor ilyenkor mit kell tenni,nos ilyenkor e legjobb a kopromisszum,azaz egyenlően kieggyezni,nos erre több módszer van..ha elenged akkor..
  • takarítasz
  • felhívod helyzet jelentés képpen
  • lemondasz valamiről
  • megpróbálod meggyőzni,hogy megbízhat benned stb..
Remélem mostmár kicsikét más szemszögből nézitek a dolgokat,higgyétek el,nem mindig lehettek ott mellettük és ki kell a használni azokat a perceket és jól,nem pedig úgy,hogy veszekedtek egyfolytában,az senkinek sem jó,ő azért tilt mert szeret és mindig erre kell gondolni.
Becsüljétek meg egymást!
Üdv,Álmodozó.

1 megjegyzés:

  1. Szio!
    Nagyon tettszik a blogod, tartalmas! Ha van kedved nézz be hozzám is!
    Lenne egy kérdésem, oldalt a playlistát hogy csináltad meg?:-)

    Üdvözlettel:
    Mooney http://moonlightworld7.blogspot.hu/

    VálaszTörlés